Reglement

De foto’s worden na aanlevering door de redactie van Focus en WTV geselecteerd voor weergave in een fotoalbum op deze website en voor weergave in het weerbericht op de regionale tv-zenders Focus en WTV.

Er worden voor het weerbericht op Focus vooral weerfoto’s gebruikt uit het noorden van West-Vlaanderen en voor het weerbericht op WTV uit het zuiden van West-Vlaanderen. De selectie gebeurt op basis van beeldkwaliteit, inhoudelijke en geografische variatie.

De montage van het weerbericht wordt uitgevoerd vanaf 14u. Dus alle aangeleverde foto’s voor 14u komen in aanmerking voor het weerbericht. Graag vragen we om bij het maken van de foto met een aantal richtlijnen rekening te houden:

  • Compositie: De nadruk van de inhoud van de foto moet op het weerbeeld liggen. Daarom vragen we dat op de foto minstens 2/3 lucht is. Let bij het zien van de horizon ook op dat de horizon horizontaal is en niet scheef.
  • Kleuren: We vragen om geen nabewerking te doen die een invloed heeft op de kleuren waardoor bvb. het gras groener lijkt of de lucht andere blauwtinten heeft dan in werkelijkheid.
  • Fototoestel: De foto’s zijn afkomstig van een digitale reflexcamera en niet van een GSM toestel.
  • Grootte: Foto’s worden steeds in landscape genomen en hebben liefst een minimale resolutie van 1920 op 1080 pixels. Foto’s wordt steeds herleid naar de verhouding 16:9. Omdat de verhouding van een foto van een digitale camera licht verschilt kan het zijn dat de foto bijgesneden moet worden bij de montage.
  • Formaat: Foto wordt aangeleverd in JPG-formaat, met minimale compressie.
  • Aantal: We vragen om maximaal 2 foto’s per dag per gemeente te bezorgen.
  • Auteursrecht: De aangeleverde foto wordt enkel gebruik voor het weerbericht en de fotogalijer. Bij gebruik van jouw aangeleverde foto in het weerbericht en in de fotogalerij wordt jouw opgegeven naam en de gemeente bij de foto geplaatst.

Bij vragen kan je steeds contact opnemen via e-mail naar it@focus-wtv.be.